GÜNCEL HABER
Tarih: 5.1.2023
Görüntülenme: 1248
Haberi Yazdır
Ay Sonuna Kadar Hizmet Verecek


Kanser Tarama Araçları Ocak Ayı Sonuna Kadar İlçemizde hizmet vermeye devam edecek

            Kanser Tarama Araçları Ocak Ayı Sonuna Kadar İlçemizde

            Çayıralan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığımız tarafından Aralık ayı başında ilçemize getirilen 2 adet mobil kanser tarama aracı Ocak ayında da ilçemize hizmet vermeye devam edecek.

            Konu hakkında açıklama yapan Çayıralan TSM Başkanımız Dr. Oğuzhan ÜNSAL; ''Meme kanseri taramasında kullanılan mamografi cihazının içinde bulunduğu kanser tarama tırı ve rahim ağzı taraması yapmak için smear numunelerinin alınacağı gezici sağlık istasyonu araçlarının Ocak ayında da ilçemize hizmet vereceğini belirterek şöyle dedi: “yaptığımız çalışmalar neticesinde vatandaşlarımızın taleplerini daha üst düzeyde karşılamak için araçları bir ay daha ilçemizde tutuyoruz. 40-69 yaş aralığında olup da mamografi ile meme kanseri taraması yapılmayan hiçbir kadın vatandaşımız olsun istemiyoruz” dedi.

            “Hâla tetkik yaptırmayan vatandaşımız varsa Aile Sağlığı Merkezimizden randevu almaya davet ediyoruz” diyen Çayıralan Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Oğuzhan Ünsal; “Ayrıca 30-65 yaş arası kadın vatandaşlarımız için de rahim ağzı kanseri taramalarımız tüm hızıyla devam ediyor.'' diyerek vatandaşlarımızın bu hizmetten faydalanmaları gerektiğini vurguladı.
İLGİLİ RESİMLER
ÇAYIRALAN HABER 2021 Tüm Hakları Saklıdır
Çayıralan HABER, Doğru ve İlkeli Haber ,Reklam ve Tüm İlanlarınız için, www.cayiralanhaber.com